Bezoek de website voor leraren en scholieren →

Wiskunde leer je met het doen, met het oplossen van puzzels en met het afvragen waarom iets klopt of waarom iets niet kan kloppen.

De wereld van de wiskunde is vol met kleine juwelen, leuke problemen, puzzels en resultaten die zo natuurlijk klinken als we logisch gaan redeneren. Met de Network Pages Puzzels willen we de prachtige wereld van grafen, netwerken, kansrekening en algorithmes laten zien door midden van puzzels! We willen dat u zelf aan de slag zal gaan, uw ideëen op papier zal zetten, misschien ook een beetje zal programmeren, om de antwoorden zelf te vinden. Geen zorg maken als het iets langer duurt om een oplossing te bedenken, aan het einde van de reis naar het antwoord zal u beloond voelen met zelfvoldaanheid.

De regels: elke maand gaan we een nieuwe puzzel uploaden, kan meer theoretisch zijn of meer toegepast. Als het ons interessant lijkt dan proberen we ook een historie achter de puzzel te geven. Op deze manier komt u ook te leren hoe iemand dit probleem bedacht heeft! We dagen u uit om aan de slag te gaan met deze puzzels, u kunt uw antwoorden doorsturen naar editor@networkpages.nl. Als u vragen, opmerkingen of suggesties hebt, neem dan gerust contact met ons. Elke week nadat een puzzel gepubliceerd is we gaan een hint geven hoe de puzzel opgelost kan worden. Aan het einde van de maand gaan we de volledige oplossing publiceren.